0%
Figyelem: JavaScript futtatása nem engedélyezett böngészőjében vagy ezen a weboldalon! Nem biztos, hogy ebben a kérdőívben így minden kérdésre választ tud majd adni. Kérjük, nézze át böngészője beállításait.

Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek és a magyar transz emberek

 

Kedves Kitöltő!

 

Üdvözlünk a “Periféria transz arcai” című kutatásban!

A felmérést a Transvanilla Transznemű Egyesület végzi, célja, hogy feltérképezzük a magyar és/vagy a Magyarországon élő transz emberek társadalmi-gazdasági jellemzőit és sajátosságait.

A kérdőív azokat az embereket célozza meg, akiknek nemi identitása és/vagy nemének kifejezése nem egyezik meg teljesen azzal, ahogyan születésükkor meghatározták azt. Kérjük, csak abban az esetben töltsd ki a kérdőívet, ha ehhez a csoporthoz tartozol!

Magyarországon élő transz emberek válaszait állampolgárságuktól függetlenül várjuk és nem Magyarországon élő magyar transz emberek válaszait is fogadjuk.

 

Transz emberek

Transz emberek azok, akiknek a nemi identitása és/vagy a nemének kifejezése nem egyezik meg teljesen azzal ahogyan születésükkor meghatározták azt. Ebbe a körbe tartoznak, (de nem csak azok!) akik transznemű, transzvesztita / cross-dresser, nem-bináris, dzsender variáns vagy transzszexuális emberként határozzák meg magukat.

 

Nemi identitás

Minden ember mélyen átérzett belső és egyéni tapasztalata a neméről, amely lehet nem felel meg a születésekor meghatározott nemének, beleértve a testének személyes érzését (amely magában foglalhatja, /amennyiben az szabadon választott!/ a testi megjelenés vagy funkciók módosítását, orvosi, sebészeti és más módon) és egyéb típusú kifejezését a nemnek, beleértve a ruhát,beszédet és stílust. 

 

Nem kifejezése

Az a mód ahogyan egy ember a külső megjelenésével és/vagy viselkedési, öltözködési, hajviseleti, hangbeli, testi és egyéb külső és fizikai jellemzőivel kifejezi önmagát.

 

A kérdőív kitöltése önkéntes és anonim, és kb. 15 percet vesz igénybe. A kérdőív kitöltésével hozzájárulsz, hogy adataid anonim módon az adatbázis részeként, a kutatás keretében felhasználásra kerüljenek. A kutatásban való részvétel bármikor megszakítható.

Ha a kutatással kapcsolatban további kérdésed van, küldd el a kutatas@transvanilla.hu címre! 

Köszönjük a válaszadást!
 

A projektet az ILGA-Europe No One Left Behind Fund támogatja.

42 kérdés található ebben a kérdőívben.
Ez a kérdőív névtelen

A kérdőívre adott válaszokkal együtt nem rögzítünk semmilyen Önnel kapcsolatos azonosító információt, csak akkor, ha kimondottan ilyen adatra vonatkozó kérdésre válaszol a kérdőívben.

Ha azonosító kitöltésjelszót használt ennek a kérdőívnek az eléréséhez, megnyugodhat, hogy ezt a kitöltésjelszót a válaszoktól elkülönítetten kezeljük. A kitöltésjelszót külön adatbázisban tároljuk, és csak azt jelzi, hogy a kitöltése befejeződött ill. még nem fejeződött be. A kitöltésjelszó semmilyen módon sem kapcsolható össze a kérdőív kérdéseire adott válaszokkal.


 

GDPR (adatvédelmi) nyilatkozat – Periféria transz arcai kutatás, “Társadalmi gazdasági egyenlőtlenségek és a magyar transz emberek” c. kérdőívhez 

 

A kérdőívet kitöltő személy önkéntes adatszolgáltatás keretében adja meg személyes adatait, vagyis az elérhetőségét az Transvanilla Transznemű Egyesület részére, a későbbi esetleges interjúk szervezéséhez való kapcsolattartás érdekében.

 

Az adatkezelés kizárólagos célja kutatási célú felhasználás. 

 

Az Transvanilla Transznemű Egyesület, mint adatkezelő a megadott személyes adatokat titkosan kezeli és azokat nem használja fel a fentiektől eltérő célokra. Személyes adatot harmadik személynek vagy hatóság számára nem ad ki az Érintett előzetes, kifejezett hozzájárulása nélkül – hacsak, kötelező erővel bíró törvény ettől eltérően nem rendelkezik. 

 

Az adatkezelés jogalapja és módja: 

 

Az adatkezelésre a kérdőívet kitöltő személy megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza az Érintett kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy a kérdőív kitöltése során közölt kapcsolattartási adatai felhasználásra kerülnek. 

 

Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján kerül sor. A hozzájárulást az Érintett a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg. Az adatkezelés időtartama: az Adatkezelő mindaddig kezeli az Érintett kérdőív kitöltése során megadott adatait, ameddig az a kutatás szempontjából releváns.